Pups

 

Pups gaan nog niet naar de plaswei.

 

PUPS ZIJN WELKOM VANAF 9 WEKEN. ZE HOEVEN NOG NIET VOLLEDIG INGEËINT TE ZIJN !!!
HOE VROEGER (EN OP EEN JUISTE MANIER!) MET SOCIALISATIE EN HABITUATIE BEGONNEN WORDT, HOE BETER.
 

 

 

 

Welkom

Pups mogen starten vanaf de leeftijd van 9 weken. De maximale leeftijd om te mogen les volgen bij de pups is 15 weken, oudere pups dienen in een andere groep (INSTROOM) te beginnen.
Heel belangrijk is dat je pup de eerste dagen op zijn eigen tempo en op een rustige manier kan wennen aan zijn nieuwe thuissituatie, vermijd bv. bezoek deze eerste dagen.
Naar de hondenschool ga je ten vroegste met hem/haar na een weekje thuis zijn. Anderzijds, wacht ook niet te lang, je pup hoeft zijn laatste inentingen (meestal 12 weken) nog niet gekregen te hebben. Sommige dierenartsen raden dit af, doch de kans dat er iets misloopt (je pup heeft in principe via de moeder de nodige resistentie), weegt volgens ons niet op tegen de kansen die je pup mist door te laat met socialisatie en habituatie te beginnen. Voor pups is het PLASTERREIN verboden terrein!

 

De pups worden permanent geëvalueerd.  Een pup met veel stress, overprikkeling, angst of agressie is NIET in staat om te LEREN. Zo nodig verwijzen we je door naar privé-les of een gedragsconsult. Bekijk dit als een opportuniteit om in dat geval het eventuele probleem van je pup deskundig en met maximale begeleiding aan te pakken.

 

Lessen PUPS

Je start met een een GRATIS theorieles, zonder pup, gevolgd door 10 praktijklessen.  

 

In deze 10 lessen worden praktische oefeningen afgewisseld met telkens een beetje theorie. Op die manier trachten we zoveel mogelijk kennis over en inzicht in het gedrag van je hond mee te geven. De oefeningen die uitgevoerd worden en de manier van aanleren hebben als doel om de goede communicatie tussen jou als geleider en je hond te bevorderen. Je leert er de "hondentaal" en zo kom je vast tot een prima relatie met je hond.
Een aantal onderwerpen die aan bod komen: Naam – Hoe belonen (Markeren) – Vrij – Rust & ontspanning (Matoefening) – Ontspannen leiband – Wandelen – Handling (betasten, strelen, borstelen, tanden) – Spel – Zelfbeheersing voedsel – Houdingen (zitten, liggen, staan) – Komen.

 

PUP THEORIE

Deze is momenteel online te volgen (gratis). Belangrijk is dat je deze op VOORHAND volgt, dus voor je start met de lessen. Aarzel niet om reeds de theorie te volgen nog voor je een pup in huis hebt, zodat je, eens je pup er is, onmiddellijk kan starten met de lessen.

 

 

Aanschaf van een pup.

Het is heel belangrijk dat er goed nagedacht wordt over de aanschaf van een hond zodat dit niet te overhaast gebeurt. Welk ras past bij mij? Welke hond past in de gegeven gezinssituatie? Wat wil ik allemaal doen met deze hond? … Best contacteer je eerst een hondenschool of iemand met ervaring met honden. Het minste wat je moet doen is je grondig informeren over de eigenschappen van je ras naar keuze en een paar recente boeken lezen over de opvoeding/opleiding van honden vooraleer je tot de aanschaf ervan overgaat.

 

Waarom volg je puppyles bij ons?

We werken enkel beloningsgericht. Meer nog, we laten niet toe dat je werkt met correcties (b.v. ruk aan de leiband). Het is veel beter en makkelijker je hond te leren wat hij WEL moet doen, dan je hond iets af te leren. Daarnaast is er zeer veel aandacht voor rust, aandacht en zelfbeheersing zodat je pup de focus kan leggen op jou i.p.v. op zijn omgeving.

 

Alle instructeurs werken beloningsgericht en hebben allemaal één of meerdere brevetten (Sint-Hubertus 4B en/of Syntra zelfstandig hondeninstructeur) en volgen regelmatig cursussen, symposiums om zich bij te scholen in de actuele tendensen in het snel evoluerende hondenlandschap. Daarnaast hebben wij ook een gediplomeerde hondengedragsdeskundige in onze rangen.

 

Wat verwachten wij van jou?

Zoals je al gelezen hebt, geven wij les via "positieve training" (progressive reïnforcement training). Wij verwachten dan ook dat er op deze manier en vanuit deze filosofie met de hond (samen)gewerkt wordt. Verlies je al snel je geduld, of wens je te werken met "oude" methodes van straffen (tik geven, veel "foei" en "mag niet" zeggen, slaan, rukken, roepen enz...), dan vrezen we dat onze hondenschool niets voor jou is.

 

Wij verwachten dan ook dat je je engageert om:

En verder?

Na de cursus van 10 lessen ga je over naar de PUPS GEVORDERDEN waarna je na verloop van tijd kan doorstromen naar een volgende groep.

 

 

Kostprijs

Deze vind je terug bij DE CLUB > LIDGELD EN GASTLES

 

bij voorkeur een verstelbare leiband van 200cm/300cm

Benodigdheden voor de lessen: