Instroom

 

 

Welkom

Honden die geen puppycursus gevolgd hebben in onze hondenschool of honden vanaf 16 weken, komen in de instroomklas terecht. 

De honden worden permanent geëvalueerd. Een hond met veel stress, overprikkeling, angst of agressie is NIET in staat om te LEREN.

 

Lessen INSTROOM

Je start met een een GRATIS theorieles, zonder hond, gevolgd door 10 praktijklessen.  

 

In deze lessen worden praktische oefeningen afgewisseld met telkens een beetje theorie. Op die manier trachten we zoveel mogelijk kennis over en inzicht in het gedrag van je hond mee te geven. De oefeningen die uitgevoerd worden en de manier van aanleren hebben als doel om de goede communicatie tussen jou als geleider en je hond te bevorderen. Je leert er de "hondentaal" en zo kom je vast tot een prima relatie met je hond.
Een aantal onderwerpen die aan bod komen: Naam – Hoe belonen (Markeren) – Vrij – Rust & ontspanning (Matoefening) – Ontspannen leiband – Wandelen – Handling (betasten, strelen, borstelen, tanden) – Spel – Zelfbeheersing voedsel – Houdingen (zitten, liggen, staan) – Komen.

 

 

Waarom volg je "instroom" bij ons?

We werken enkel beloningsgericht. Meer nog, we laten niet toe dat je werkt met correcties (b.v. ruk aan de leiband). Het is veel beter en makkelijker je hond te leren wat hij WEL moet doen, dan je hond iets af te leren. Daarnaast is er zeer veel aandacht voor rust, aandacht en zelfbeheersing zodat je hond de focus kan leggen op jou i.p.v. op zijn omgeving. Mits toestemming van de instructeur, mogen meerdere leden van het gezin samen op het terrein!

 

Alle instructeurs werken beloningsgericht en hebben allemaal één of meerdere brevetten (Sint-Hubertus 4B en/of Syntra zelfstandig hondeninstructeur) en volgen regelmatig cursussen, symposiums om zich bij te scholen in de actuele tendensen in het snel evoluerende hondenlandschap. Daarnaast hebben wij ook een gediplomeerde hondengedragsdeskundige in onze rangen.

 

Wat verwachten wij van jou?

Zoals je al gelezen hebt, of misschien ben je al eens komen kijken, geven wij les via "positieve training" (progressive reïnforcement training). Wij verwachten dan ook dat er op deze manier en vanuit deze filosofie met de hond (samen)gewerkt wordt. Verlies je al snel je geduld, of wens je te werken met "oude" methodes van straffen (slaan, rukken, roepen enz...), dan vrezen we dat onze hondenschool niets voor jou is.

 

Wij verwachten dan ook dat je je engageert om:

En verder?

Wie 8 lessen INSTROOM heeft gevolgd gaat automatisch over naar A1 waarna je na verloop van tijd kan doorstromen naar een volgende groep.

 

 

Kostprijs

Deze vind je terug bij DE CLUB > LIDGELD EN GASTLES

 

 

bij voorkeur een verstelbare leiband van 200 cm/300 cm
Benodigdheden voor je lessen: